Zaterdag 26 mei 2018 :  Een memorabele dag voor de leden van Krankjorum, want, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan dit jaar, had de jubileumcommissie bedacht dat we dan ook maar efkes een CD moesten uitgeven. Liefst met een stuk of 10 nummers d’r op. En door ons gespeeld, dat ook nog. Dus, wa doede dan ?, juist, schouders eronder en aan de slag. Lijst met liedjes samengesteld, gezamenlijk repeteren, maar ook extra oefenen per sectie. Dit alles onder leiding van Roel, want die had er ook zin in.

Zo werkten we toe naar zaterdag 26 mei, want voor die dag had de CD commissie, Podium 10 in Bladel besproken en dan witte’t : time is money en afspraak is afspraak.

’s Morgens om half elf de leste puntjes op de i zetten met daarna een stevig ontbijt bij Wim en de zijnen, zodat we er een paar uurkes tegen konden. En daarna op weg naar Bladel, waar we, ondanks allerlei wegomleidingen, toch op tijd arriveerden.

Dan gaan zitten, bietje naar links, stukske naar voren. Nog maar ‘ns inblazen en dan stemmen, te hoog, te laag, wa in of wa uit en dankzij Mark kwam alles goed. Is ie ook dokter voor geworre. Vervolgens microfoons erbij. Op standaards voor van boven of van ondere………want iedereen moet wel even hard te horen zijn. Nog eens een nummer inblazen om “in te regelen “. En het kwam allemaal goed. Zo rond een uur of twee zijn de opnames gestart.

En eigenlijk ging dat best goed. Af en toe moest de start opnieuw en af en toe nog wel “ns een keer, maar toen het pauze was, stonden er toch zes nummers genoteerd. Tied dus voor pafke en pilske .

After the break ging het eigenlijk precies zo. Af en toe de inzet opnieuw, hier of daar liet iemand een steek vallen maar we bleven geconcentreerd bezig, tot en met de vijf tellen stilte na elk nummer. Ongeveer 10 voor vier was de klus geklaard en applaudisseerden we voor onszelf, voor Roel en zijn inzet, en voor de mensen van Podium 10. De CD commissie kan nu het karwei gaan afmaken om in de loop van dit jaar onze jubileum CD aan het grote publiek te kunnen voorstellen. En die  zal, zoals Roel al zei, het duidelijke stempel van Krankjorum hebben. Zoals een dweilorkest betaamd.

Met een bijzonder prettige ervaring, keerden we, moe maar voldaan, huiswaarts.


Copyright © 2022. All Rights Reserved.