Lang naar uitgekeken maar vrijdag 31 augustus was het zo ver. Om 10:00 stond KrankJorum gereed om in de luxe touringcar bus te stappen voor het jubileumweekend in België. Met als bestemming het land van de Brugse Zot (en vele andere biertjes). Tijdens de rit hebben we gezamenlijk voor het eerst de opnames beluisterd zoals deze op de Jubileum CD komen. De bus werd er stil van. Na een kleine tussenstop naderde we de rand van het stadscentrum van Brugge en trokken we er op uit richting de markt. Daar stonden gidsen klaar om ons rond te leiden door de oude binnenstad. Met veel humor en serieuze verhalen over het oude Brugge met z’n rijkelijk “versierde” gebouwen, hebben we de gids gevolgd door de steegjes. Eenmaal terug op de markt zijn we het Duvelorium in geklommen waar de eerste van de vele biertjes van het weekend hebben genuttigd. Voor we terug gingen naar onze bus hebben we in kleinere groepjes Brugge verkend. Ik kan u vertellen dat “mijn” groepje zich uitstekend heeft vermaakt in het biermuseum alwaar ze 16 verschillende biertjes op tap hadden om te proeven. Nogmaals excuses aan de buschauffeur die nuchter op ons stond te wachten om ons naar het hotel in Aalst te brengen.

In het centrum van Aalst heeft ieder in een restaurantje na eigen keuze genoten van zijn avondeten. Daarna zijn we weer terug gebracht naar het hotel waar sommige van ons in de foyer het nog aangenaam laat hebben gemaakt.

Na een goed ontbijt zijn we met “onze” bus naar Gent gebracht om gezamenlijk naar het oude centrum van Gent te wandelen. Als tip had de weekendcommissie geadviseerd de Sint Baafskathedraal te bezoeken, zeker een aanrader. Veel pracht en praal, maar historisch erg belangrijk voor België. Ook een succes was de georganiseerde boottocht door de grachten van Gent waar we niet alleen van alle bezienswaardigheden met commentaar van “de kapitein” konden genieten maar ook van het heerlijke zonnetje. Slenterend door de oude winkelstraatjes vloog de dag voorbij. Onze trouwe chauffeur bracht ons via het hotel naar de Graaf van Egmont in Aalst waar we gezamenlijk een vorkje hebben geprikt. Hoewel sommige iets stevigers nodig hadden om door het vlees te komen. In de zaal van de graaf gingen we met elkaar de strijd aan in een serieuze pubquiz. Hoewel de vragen niet makkelijk waren kregen we van onze quizmaster op ludieke wijze uitleg over de antwoorden. Eenmaal terug in de bus stond ons een muzikale proef van bekwaamheid te wachten. Dirigeren en neuriën van het intro van Hee Gaode Mee in een rijdende bus … succes. In de foyer van het hotel hebben we nog gezellig na gekeuveld onder het genot van …. jawel, biertjes, wijntjes EN nootjes.

Na de laatste nacht was het ontbijten en uitchecken. Bagage in het kofferruim en op naar onze muzikale bijdrage aan de Aalsterse FoodMarkt. Niet alleen muzikaal maar ook als persoon hebben we bijgedragen aan de poging om het wereldrecord ‘blikjes openen’ te breken om zo in het Guinness Book of Records terecht te komen. Helaas hebben we uit de Belgische media ondertussen begrepen dat de poging geen succes is geworden. Maar ja, KrankJorum was er wel bij.

Ook aan de gezellige middag kwam een einde en stapte we voldaan aanboord van de KrankJorum on Tour bus. De terug reis ging voorspoedig en dankzij de afleiding van onze dirigent werden we door de chauffeur getrakteerd op een ritje sightseeing Breda. Uiteindelijk heeft de rit niet veel langer geduurd dan verwacht en arriveerden we 17:10 op het gemeentehuisplein van Eersel. 

Weekendcommissie: BEDANKT !!!


Copyright © 2022. All Rights Reserved.