Carnaval begon voor ons op vrijdag, traditioneel met de receptie van het Ouderenprins Theo d’n Vierde & Prinses Mimi van het Buurtgat plaats in ontmoetings- centrum De Eikenburg te Eersel. KrankJorum opende muzikaal de receptie, gevolgd door prins Raoul d’n met zijn gevolg. Tijdens de lange rij felicitaties voor het prinsenpaar vermaakte KrankJorum het publiek afgewisseld met de dansmarietjes. Muziekvereniging De Goede Hoop bracht wederom een Concert Carnavalesk ten gehore. Met aansluitend de uitreiking van de Buurtgatse Opsteker 2019 aan Jan en Diny van de Ven. Onder begeleiding van een dj, werd er feest gevierd tot in de kleine uurtjes. 

Zaterdag ochtend werden we ontvangen door de carnavalscommissie in onze repetitieruimte die omgetoverd was in een carnavaleske feestzaal. Na de openingceremonie met de KrankJorum proclamatie van 2019 dit jaar volgde de traditionele bekendmaking van DE KrankJorum-er/ster van het jaar. Dit jaar werd onze trombonespeler Gerwin in het verdiende zonnetje gezet. Na alle plichtplegingen genoten we van de carnavalsbrunch. 

Na de brunch vertrok het hele gezelschap naar Oisterwijk voor “het Hijsen van de Dol” met aansluitend “veurtoeteren” samen met 30 andere orkesten verspreid over het uitgaanscentrum van Oisterwijk. Het was vroeg avond toen de hele karavaan uitgedweild terug trok richting Eersel.

De zondag ging voor sommige van ons van start met de carnavalsmis in aanwezigheid van alle gelederen van de carnavalsvereniging met aansluitend een ontbijtje in de tent van de Buurlanders. In middag ging de muzikale dag echt van start. Vandaag de Buurtgatse optocht, niet als loopgroep in de optocht maar de gaten van de optocht vullen met vrolijke noten. Aansluitend werden we bij de Donksbergen in Duizel ontvangen met een hartelijk welkom en ook daar was het een drukte van belang. De bewoners reageerde enthousiast op de vrolijk noten van KrankJorum. De middag beëindigde we met een muzikaal bezoek aan café ’t Stökske in woonzorgcentrum de Kerkebogten. In ’t Stökske was natuurlijk ook de ouderenprins aanwezig met zijn gevolg. Helemaal uitgeblazen zijn we weer terug gegaan richting het centrum van Eersel waar de locale chinees een enorme tafel voor ons klaar had staan. Met een zeer gevulde maag zijn we naar buiten gerold en hebben een grote punt gezet achter deze lange dag.

De vierde carnavalsdag verzamelde we maandag in Eersel om vandaar uit gezamenlijk door te reizen naar het land van …… de Efteling. Daar waren we wederom uitgenodigd voor het Sneeuwschuiversfestijn. Na ons geïnstalleerd te hebben in een van de ruimtes achter de schermen, kregen we de vrijheid op het park. Grappig om overal de zwart/blauwe kledij van KrankJorum tegen te komen, waarmee we de nodige aandacht van het publiek kregen.

Om 14:00 werden we door de Gastvrouw Efteling Live Entertainment & Theaterproducties naar ons stekkie gebracht voor een eerste optreden op de kiosk bij het Witte Paard, gevolgd door een tweede sessie om 15:00. Op de trappen van de kiosk heeft onze gastheer, in het zonnetje, nog een prachtige groepsfoto gemaakt waarna we met veel plezier weer uit konden zwerven over het park. Toen de Efteling eenmaal zijn poorten ging sluiten hebben we via de “artiesten-uitgang” het park verlaten en zijn terug gereden naar Eersel waar we de dag waren gestart. Wim van Molenvelden een heerlijk stamppotbuffet gereed staan waar we gezamenlijk van hebben genoten. Na nog enkele terechte woordjes van dank aan de organiserende carnavalscommissie werd de dag en daarmee het carnaval voor KrankJorum afgesloten.

Op dinsdag keken we terug op de afgelopen dagen. Alles bij elkaar veel gewandeld met het instrument in aanslag, maar het waren vier geweldige dagen. Commissie 2019 .... BEDANKT!!

 


Copyright © 2022. All Rights Reserved.