De AtosTour 2023 is een wielertoertocht met circa 65 fietsers die in 2 dagen in een peloton van Parijs naar Eindhoven zijn gefiets om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Op donderdag 31 augustus vertrokken ze per bus en fietstrailer uit Eindhoven naar Bussy-St.Georges bij Parijs. Deelnemers uit Frankrijk en andere landen voegde zich in Bussy-Saint-Georges bij onze groep.

De 1e etappe op vrijdag 1 september ging van Bussy-St.Georges (Parijs) naar Bergen/Mons (België) over een afstand van 250 km (2600 hoogtemeters).

De 2e etappe op zaterdag 2 september ging van Bergen/Mons naar Eindhoven (NL) over een afstand van 220 km (1800 hoogtemeters). In beide etappes waren 3 pauzes opgenomen om bij te tanken. Het peloton werd begeleid door voorrijders die het tempo bepalen.

De wegkapiteins zorgde ervoor dat het peloton een gesloten groep bleef van start tot finish. En de achterrijders brachten deelnemers terug naar het peloton indien zij achterop raken door pech of ongemak.

De finish was onder het Evoluon in Eindhoven en daar stond KrankJorum gereed om de helden te ontvangen met de klanken van "we are the champions" en muzikale felicitaties. 

Naast de sportieve uitdaging heeft de AtosTour ook een ideële doelstelling: we zamelen geld in om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Dit jaar was de opbrengst € 32.176,73


Copyright © 2023. All Rights Reserved.