Carnaval begon voor ons op vrijdag, traditioneel met de receptie van het Ouderenprins Herman d’n Urste & Prinses Cissy van het Buurtgat plaats in ontmoetings- centrum De Eikenburg te Eersel. KrankJorum opende muzikaal de receptie, gevolgd door prins Koen d’n Urste met zijn gevolg. Tijdens de lange rij felicitaties voor het prinsenpaar vermaakte KrankJorum het publiek afgewisseld met de dansmarietjes. Muziekvereniging De Goede Hoop bracht wederom een Concert Carnavalesk ten gehore. Met aansluitend de uitreiking van de Buurtgatse Opsteker 2024 aan Jos van Sambeeck. Onder begeleiding van een dj, werd er feest gevierd tot in de kleine uurtjes. 

Zaterdag ochtend werden we in Eindhoven ontvangen door onze baritonspelers Michiel en Yvonne. Samen met hun vriendenclub de Pimpeltuupkes op kroegentocht geweest.

De zondag ging voor sommige van ons van start met de carnavalsmis in aanwezigheid van alle gelederen van de carnavalsvereniging met aansluitend een ontbijtje in de tent van de Buurlanders. Ook een is delegatie ontvangen bij Mark en Ria voor een stevig Engels ontbijt. In middag ging de muzikale dag echt van start. Vandaag de Buurtgatse optocht, niet als loopgroep in de optocht maar de gaten van de optocht vullen met vrolijke noten. De middag beëindigde we met een muzikaal bezoek aan café ’t Stökske in woonzorgcentrum de Kerkebogten. In ’t Stökske was natuurlijk ook de ouderenprins aanwezig met zijn gevolg. Helemaal uitgeblazen zijn we weer terug gegaan richting het centrum van Eersel waar de locale chinees een enorme tafel voor ons klaar had staan. Met een zeer gevulde maag zijn we naar buiten gerold en hebben een grote punt gezet achter deze lange dag.

 

Op dinsdag werden we bij de Donksbergen in Duizel ontvangen met een hartelijk welkom en ook daar was het een drukte van belang. De bewoners reageerde enthousiast op de vrolijk noten van KrankJorum. Op uitnodiging van Lunetzorg in het restaurant genoten van een lunch. De middag stond in het teken van onze eerste goed bezochte KrankJorum carnavals middag bij De Molenvelden. Hier sloten we dan ook carnaval 2024 af met een goed verzorgt stamppotten buffet. 

 


Copyright © 2023. All Rights Reserved.