Carnaval begon voor ons op vrijdag, traditioneel met de receptie van het Ouderenprins Jan d’n Derde en zijn Prinses Leny van het Buurtgat plaats in ontmoetings- centrum De Eikenburg te Eersel. KrankJorum opende muzikaal de receptie, gevolgd door prins Eric d’n Urste met zijn gevolg. Tijdens de lange rij felicitaties voor het prinsenpaar vermaakte KrankJorum het publiek afgewisseld met de dansmarietjes. Muziekvereniging De Goede Hoop bracht wederom een Concert Carnavalesk ten gehore. Met aansluitend de uitreiking van de Buurtgatse Opsteker 2018 aan Jan Honings. Onder begeleiding van een dj, werd er feest gevierd tot in de kleine uurtjes. 

Zaterdag vertrokken we in alle vroegte richting het Lampengat (Eindhoven) naar Residentie Wilgenhof. Na een gastvrij ontvangst met de nodige koffie hebben we twee sessies gespeelt voor de bewoners. In de pauze hadden we de traditionele bekendmaking van DE KrankJorum-er/ster van het jaar. Dit jaar werd onze baritonspeelster Yvonne in het verdiende zonnetje gezet. 
Na de lunch wandelde we naar de binnenstad en hebben we op diverse plaatsen het publiek vermaakt met op de achtergrond de grote lichtstadse optocht. Voordat we weer richting Eersel vertrokken hebben we nog een tussenstop gemaakt bij cafe de oude sint Joris in Eindhoven. Een gezellig “donker” cafeetje waar we ons weer heerlijk konden opwarmen en met veel plezier een aantal nummers hebben geblazen voor de toestromende gasten. In Eersel zijn we ter afsluiting van de dag aangeschoven bij een Belgisch buffet.

De zondag ging voor sommige van ons van start met de carnavalsmis in aanwezigheid van alle gelederen van de carnavalsvereniging terwijl “onze” Mirjam op Teulland druk bezig was met de voorbereidingen van het gezamenlijke KrankJorum ontbijt. Na het buffet en de KrankJorum proclamaties ging de muzikale dag echt van start. Vandaag de Buurtgatse optocht, niet als loopgroep in de optocht maar op wisselende locaties de gaten van de optocht vullen met vrolijke noten. Bijna aan het einde van de route namen we afscheid van het publiek om onze weg te vervolgen naar café ’t Stökske in woonzorgcentrum de Kerkebogten. Onderweg een kleine tussenstop om twee trouwe KrankJorum liefhebbers, thuis te verrassen met een serenade. In ’t Stökske was natuurlijk ook de ouderenprins aanwezig met zijn gevolg. Helemaal uitgeblazen zijn we weer terug gelopen richting het centrum van Eersel waar de locale chinees een enorme tafel voor ons klaar had staan. Met een zeer gevulde maag zijn we naar buiten gerold en hebben een grote punt gezet achter deze lange dag.

De vierde carnavalsdag verzamelde we maandag in Reusel bij “onze” Mark om vandaar uit gezamenlijk door te reizen naar het land van …… de Efteling. Daar waren we uitgenodigd voor het Sneeuwschuiversfestijn. Na ons geïnstalleerd te hebben in een van de ruimtes achter de schermen, kregen we de vrijheid op het park. Grappig om overal de zwart/blauwe kledij van KrankJorum tegen te komen, waarmee we de nodige aandacht van het publiek kregen.
Om 14:00 werden we door de Gastvrouw Efteling Live Entertainment & Theaterproducties naar ons stekkie gebracht voor een eerste optreden op de kiosk bij het Witte Paard, gevolgd door een tweede sessie om 15:00. Op de trappen van Villa Volta heeft onze gastvrouw, in het zonnetje, nog een prachtige groepsfoto gemaakt waarna we met veel plezier weer uit konden zwerven over het park. Toen de Efteling eenmaal zijn poorten ging sluiten hebben we via de “artiesten-uitgang” het park verlaten en zijn terug gereden naar Reusel waar we de dag waren gestart. De catering had bij Mark een heerlijke maaltijd gereed staan waar we gezamenlijk van hebben genoten. Na nog enkele terechte woordjes van dank aan de organiserende carnavalscommissie werd de dag en daarmee het carnaval voor KrankJorum afgesloten.

Op dinsdag keken we terug op de afgelopen dagen. Alles bij elkaar veel gewandeld met het instrument in aanslag, maar het waren vier geweldige dagen. Commissie .... BEDANKT!!

 


Copyright © 2018. All Rights Reserved.