Eersel laat er geen gras over groeien. De sint is nog maar net vertrokken of het dorp maakt zich op voor de kerst. Voor ons betekende dat twee dagen “dweilen” met kerstmuziek.  Zaterdag 9 december was het Eersel by Night. Tussen 16.00 en 20.00 uur was er door het centrum een sfeerroute uitgezet met kraampjes voor een hapje en drankje. Langs de route hebben wij op diverse locaties de kerstsfeer ondersteund met een muzikale noot. Rotary Eersel en Stichting Eersel Promotie organiseerde voor de tweede maal de Santa Run. Hierdoor zag Eersel rood van de kerstmanen (en vrouwen natuurlijk) Het hieraan gekoppelde goede doel was de Wensambulance Brabant.

Zondag 10 december was er een kerstmarkt in het met sneeuwbedekte centrum. Tussen 11.00 en 17.00 uur werden kerstartikelen verkocht bij de diverse kraampjes en winkeliers opende hun deuren voor het publiek, dat helaas door het weer niet zoals andere jaren in grote aantallen aanwezig was.

Gelukkig tussen de optredens door een opkikkertje in vorm van kopje thee bij Damas, borreltje van Barts Wijnkoperij en versnaperingen van de organisatie van de kerstmarkt. Dank aan de organisatie van de kerstmarkt en Eersel by Night voor de goede organisatie van deze 2 dagen.

 

 


Copyright © 2019. All Rights Reserved.